Sevgili teyzemin bir araya geldiğimiz zaman bize çok sık yaptığı bir lezzet Mercimekli Kısır. Denemenizi tavsiye ediyorum.. :)
Malzemeler
Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
3,5 bardak kısırlık bulgur
4 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 kase kıyılmış mor lahana
1 demet dereotu
Nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Hazırlanışı
Yeşil mercimekler yıkanır.
Tencereye alınır.
Üzerini geçene kadar su ilave edilir.
Pişirilir.
Piştikten sonra mercimeklerin üzerine ince bulgurlar ilave edilir.
Bu sırada ocağın altı açık olacak.
Bulgurlar mercimekle iyice karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
Bulgurlar kabarana kadar beklenir.
Bu sırada bir tencereye sıvıyağ ve salçalar alınıp kavrulur.
Üzerine tuz ve kimyon dökülür.
Ocağın altı kapatılır.
Tüm yeşillikler iyice yıkanıp ince ince kıyılır.
Mor lahanalar küp küp doğranır.
Kabaran bulgurlu mercimekli karışıma, kavrulmuş salça ilave edilir.
Karıştırılır.
Üzerine tüm yeşillikler ve nar ekşisi ilave edilerek karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
Afiyet olsun..
Not: Mercimek haşladığınızda suyu çok kalırsa, bir kısmını dökün.
Ellerinize Sağlık.. Sağlıklı Kısır OLmuş.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim nursevin hanimcim :)
Silmerhaba emel hnm elinize sağlık değişik bir kısır olmuş tabiki denemek lazım :) sevgiler
YanıtlaSilMerhaba emine hanim guzel yorumunuz icin tesekkur ederim :)
SilEmel ablacim her hafta kısır yapan biri olarak o derece hastasiyim yani hic duymamistim cok ilginc geldi mercimrklisi eminim lezzetli oluyordur arsivime degisik bir tarif daha kattigin icin cok tesekkur ederim harila gorunuyor kisirin ellerine sağlık sevgilerimle ♥ :)
YanıtlaSilOzlemcim rica ederim canim biz cok seviyoruz mercimekli kisiri cok guzel oluyor mutlaka denemelisin sevgiler :)
Silmercimekli yapmak güzel fikirmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilLezzeti de cok guzel oluyor denemelisiniz cok tesekkur ederim sevgiler :)
Silemel,merhaba şahane yemeklerinin peşine düştüm:)
YanıtlaSilçok ilgimi çeker kısır,sormak istediğim,mercimeğin kara suyunu alıyor muyuz ve ne kadar su kalınca bulguru ekliyoruz,
sevgiler,
bu arada takipteyim:))
Çok teşekkür ederim :) <3 Mercimeğin kara suyunu almıyorum ben çünkü suyunu döktüğümüz için gerek kalmıyor. Bulguru şişirecek kadar su bırakıyoruz :)
SilSevgilerimleee kocaman öpücükler :)