Kakaolu Hindistan Cevizli Kurabiye




Malzemeler

250 gr tereyağ veya 1 paket yumuşak margarin
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
2 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
25 gr kakao
1 adet portakal kabuğu rendesi (opsiyonel)
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Hindistan cevizi




Hazırlanışı

1 yumurtanın sarısı, portakal kabuğu rendesi, şeker, tereyağ, sıvıyağ, hindistan cevizi ve kakao iyice yoğurulur.
Üzerine ceviz, vanilya, kabartma tozu ilave edilir.
Kontrollü bir şekilde un ilave edilir.
Hamur kulak memesi kıvamı olacak.
Hamurdan küçük parçalar alınır ve yuvarlanır.
Önce yumurta akına sonrada hindistan cevizine batırılır.
Fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızaracak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun.

İlginizi çekebilir: Elmalı Kurabiye

Yorumlar