Tutmaç Çorbası


Malzemeler
1 kase yeşil mercimek
Erişte
Domates salçası
Tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Nane
Pulbiber

Hamuru için
1 su bardağı un
Tuz
Biraz su

Üzeri için
Sarımsaklı süzme yoğurt




Hazırlanışı
Yeşil mercimekler güzelce yıkanır ve bir tencereye alınır.
 Üzerine su koyulur ve biraz kaynayınca suyu süzülür.
 Tekrar su koyulur kaynamaya devam edilir.
 Bu işlem 3 defa tekrarlanır.
 Kara suyunu atmak için haşlanan mercimeklerin içine bir avuç dolusu erişte koyulur ve erişteler pişinceye kadar kaynatılır.
 Tuz ilave edilir ocağın altı kapatılır.
Diğer tarafta un su ve tuz ilave edilerek sert bir hamur elde edilir. Fotoğraftaki gibi küp küp kesilir. 
Tavaya tereyağ ve biraz sıvıyağ alınır.
 Eriyen yağın uzerine kestiğimiz hamurlar alınır ve güzelce kavrulur.
 İyice kızarması sağlanır.
 Kavrulan hamurların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir.
Güzelce karıştırılır haşlanan mercimeğin üzerine dökülür ve iki taşım kaynatılır.
Servis tabağına alınır.
Sarımsaklı yoğurt çorbanın ortasına dökülür.
 Üzerine tereyağ nane ve kirmizi biber yakılır afiyetle yenir.

Yorumlar

  1. Eristesi de evde yapilinca bu corbanin tadina doyum olmaz! Ellerinize saglik.

    Sevgiler,

    Asuman

    YanıtlaSil
  2. Harika nefis doyurucu bir çorba bayıldım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder