Çıtır Börek



Malzemeler
5 adet yufka
Baklavalık yufka

Sosu için:
1 şişe maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için 
Kıyma
1 adet kuru soğan
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
tuz
karabiber
pulbiber
ince kıyılmış maydanoz
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ (kavurmak için)

Hazırlanışı 

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayarak başlıyoruz.

 Kıyma bir tavaya alınır; üzerine biraz su ilave edilir (kıymaların top top olmaması için).

Kıymalar suyunu çektikten sonra sıvıyağ ve yemeklik doğranmış kuru soğanlar ve dolmalık fıstıklar eklenerek kavurmaya devam edilir.

Bu sırada kuş üzümleri sıcak sudan geçirilir ve kavrulmakta olan kıymanın içerisine ilave edilir.

Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir ve ocağın altı kapatılır. 
Ilındıktan sonra içerisine kıyılmış maydanozlar ilave edilir.

 Sosu için, maden suyu ve sıvı yağ  karıştırılır. 

1 adet baklavalık yufka tezgaha alınır.

Üzerine 1-2 kaşık sos dökülür. 
1 adet yufka ortadan kesilir.

Baklavalık yufkanın üzerine 1/2 yufka serilir. 
Tekrar sostan dökülür. 
Tekrar baklavalık yufka serilir. 
Sos dökülür.

Son olarak yufkanın diğer yarısı da baklavalık yufkanın üzerine koyulur. 
Sos dökülür.

Hazırlanan iç harçtan 3-4 kaşık koyulur.
 Rulo halinde sarılır. 
Fırın tepsisine alınır.

Üzerine geriye kalan sos dökülür. 
Buzdolabında bir gece bekletilir.

200 derecelik fırında nar gibi kızarana dek pişirilir. 
Sıcak sıcak servis yapılır.
Not: Eğer acilen yapmanız gerekiyorsa buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra yapabilirsiniz.

Yorumlar